Create
Learn
Share

The domain Memorize.com is for sale!
contact: craig AT memorize.com

Echinodermata - Pighuder

rename
mhjem's version from 2018-06-19 09:50

Section

Question Answer
EchinodermataPighuder
Hvilke underrækker findes under EchinodermataPelmatozoa og Eleutherozoa
Hvilken klassen findes under PelmatozoaCrinoidea
Hvilke klasser findes under EleutherozoaAsteroidea, Ophiuroidea, Echinoidea og Holothuroidea
Hvilke ordner findes under echinoideaEchinoida og Spatangoida
Nævn mindst fem karaktertræk for pighuderneDeres ydre form er generelt 5-tallig. De har endoskelet af kalkplader. De laver respiration med gæller. De bevæger sig ved vandkanalsytem (hydraulik). Deres nervesystem er reduceret med nervering. Deres sanseorganer: fotoreceptorer, taktile, chemosensoriske og ligevægtsorgan. Deres fordøjelse: Mave-tarmsystem (stor tarm) og et mundapparat. Reproduktionen foregår med mange æg med meget lidt blommemateriale. De har ingen osmoregulering. De lever kun marint (kun i saltvand)
Hvordan er Crinoidea (søliljers) ydre morfologiSessile det meste af livet, den orale skive vender opad, de har mange arme, de har åbne ambulakralfurer. De har ingen madreporplade, altså et lukket vandkanalsystem med cølomvæske. Hanner og hunner med simple gonader
Hvad er vandkanalsystem?Et hydraulisk system, der muliggør bevægelse med sugefødder
Hvad er hæmalsystemet?Et lakunesystem uden veldefinerede kar og cirkulation, men synes at fordele optagne næringsstoffer.
Hvordan foregår embryonaludviklingen hos pighuder?1. Bilateralt symmetrisk pelagisk larve. 2. Metamorfose. 3. Radiærsymmetrisk havbundslevende voksen.
Hvad betyder autotomi? Og benytter pighuderne sig af dette?Det betyder bortkastning af lemmer eller legemsdele, hvorefter denne del regenereres. Ja, pighuder har en udpræget autotomi.
Hvordan er reproduktionen hos pighuderneDe fleste er særkønnede og de laver ekstern befrugtning
Nævn mindst fem karaktertræk for Ophiurodea (slangestjerner)Armene er ikke en del af kroppen. De har ambulkralfurer, som er lukkede med plader. Ingen pedicellarier eller papulae. Ingen blindsække i armene. Sugefødder uden sugeskiver. Bevægelse ved muskelinduceret bevægelse af arme - alle arme kan være forrest. Larverne har intet fasthæftningsstadium. Marine på dybt vand - negativ fototaxi - relativt kompleks fotoreceptororganer. Græssere, suspensionsædere eller prædatorer. Udpræget autotomi.
Hvordan er echinoidea (søpindvin) hudskelet?Altid mesodermalt hudskelet, som danner en lukket skal sammensat af polygonale plader ordnet i meridiane rækker. Desuden vokser de nye plader nær topfeltet.
Har echinoidea (søpindsvin) armeNej. De er altid UDEN arme
Hvad er holothuroideaSøpølser
memorize

Recent badges