Create
Learn
Share

Ch31

rename
buyapepi's version from 2016-11-29 20:17

Section

1. Which of the following processes occurs during ovulation?
A. Certain female hormone levels decrease significantly in quantity.
B. The endometrium sheds its lining and is expelled from the vagina.
C. The inner lining of the uterus thickens in preparation for implantation.
D. Numerous follicles mature and release eggs into the fallopian tubes. Answer: C Question Type: General Knowledge
Page: 1107
10. Which of the following is a normal physiologic change that occurs in the mother's respiratory system during pregnancy?
A. decreased respiratory rate and increased minute volume
B. increased respiratory rate and decreased respiratory reserve
C. increased respiratory reserve and decreased oxygen demand
D. increased respiratory depth and decreased respiratory rate Answer: B Question Type: General Knowledge
Page: 1109
11. Pregnant women are advised to take iron supplements, such as prenatal vitamins, because:
A. iron makes the blood clot faster, which protects the mother from excessive bleeding during delivery.
B. the blood naturally thins during pregnancy, which predisposes the mother to severe bleeding.
C. white blood cells decrease during pregnancy, which increases the mother's risk of an infection.
D. pregnancy causes a decreased number of red blood cells, which predisposes the mother to anemia. Answer: D Question Type: General Knowledge
Page: 1109
12. A mother who is pregnant with her first baby is typically in the first stage of labor for approximately:
A. 4 hours.
B. 8 hours.
C. 10 hours.
D. 16 hours. Answer: D
Question Type: General Knowledge
Page: 1110
13. The onset of labor begins with:
A. thinning of the uterus.
B. full dilation of the cervix.
C. increased fetal movement.
D. contractions of the uterus Answer: D
Question Type: General Knowledge
Page: 1110
14. The term primigravida refers to a woman who:
A. has never been pregnant.
B. has had only one live birth.
C. is pregnant for the first time.
D. has had more than one live baby. Answer: C
Question Type: General Knowledge
Page: 1110
15. Which of the following occurs during true labor?
A. Uterine contractions decrease in intensity.
B. The uterus becomes very soft and movable.
C. Uterine contractions become more regular.
D. Uterine contractions last about 10 seconds. Answer: C
Question Type: General Knowledge
Page: 1111
16. Braxton-Hicks contractions are characterized by:
A. regular contractions of progressively increasing intensity.
B. alleviation of pain with movement or changing positions.
C. pink or red bloody show in conjunction with the contractions.
D. a rupture of the amniotic sac just before the contractions begin. Answer: B
Question Type: General Knowledge
Page: 1111
17. After the fetus has descended into the pelvis at the end of the third trimester, many mothers experience:
A. midback pain.
B. a bloated feeling.
C. an urge to push.
D. easier breathing. Answer: D Question Type: General Knowledge
Page: 1111
18. The third stage of labor begins when the:
A. placenta is fully delivered.
B. cervix is completely dilated.
C. umbilical cord has been clamped.
D. baby is expelled from the vagina. Answer: D
Question Type: General Knowledge
Page: 1111
19. Preeclampsia MOST commonly occurs after the ____ week of gestation.
A. 12th
B. 20th
C. 24th
D. 30th Answer: D Question Type: General Knowledge
Page: 1111
2. From what internal female organ is the fetus expelled during delivery?
A. vagina
B. uterus
C. cervix
D. perineum Answer: B
Question Type: General Knowledge
Page: 1108
20. Signs and symptoms of preeclampsia include:
A. headache and edema.
B. marked hypoglycemia.
C. dyspnea and bradycardia.
D. dysuria and constipation. Answer: A
Question Type: General Knowledge
Page: 1111
21. Eclampsia is MOST accurately defined as:
A. high levels of protein in the patient's urine.
B. hypertension in the 20th week of pregnancy.
C. seizures that result from severe hypertension.
D. a blood pressure greater than 140/90 mm Hg. Answer: C
Question Type: General Knowledge
Page: 1111
22. Supine hypotensive syndrome occurs when:
A. a supine position kinks the ascending aorta.
B. the pregnant uterus compresses the inferior vena cava.
C. the superior vena cava is compressed by the uterus.
D. blood pressure decreases as a result of hypovolemia. Answer: B
Question Type: General Knowledge
Page: 1112
23. A 33-year-old woman who is 36 weeks pregnant is experiencing scant vaginal bleeding. During transport, you note that she suddenly becomes diaphoretic, tachycardic, and hypotensive. In addition to administering 100% oxygen, you should:
A. place her in a left lateral recumbent position.
B. position her supine and elevate her legs 12″.
C. carefully place sterile gauze into her vagina.
D. assist her ventilations with a bag-mask device. Answer: A
Question Type: Critical Thinking
Page: 1112
24. The leading cause of maternal death during the first trimester of pregnancy is:
A. massive brain damage secondary to a prolonged seizure.
B. unrecognized or untreated supine hypotensive syndrome.
C. internal bleeding caused by a ruptured ectopic pregnancy.
D. blunt trauma to the abdomen during a motor vehicle crash. Answer: C
Question Type: General Knowledge
Page: 1112
25. A history of pelvic inflammatory disease or tubal ligations increases a woman's risk for:
A. preeclampsia.
B. placenta previa.
C. gestational diabetes.
D. an ectopic pregnancy. Answer: D
Question Type: General Knowledge
Page: 1112
26. Abruptio placenta occurs when:
A. the placenta prematurely separates from the uterine wall.
B. a tear in the placenta causes severe internal hemorrhage.
C. the placenta affixes itself to the outer layer of the uterus.
D. the placenta develops over and covers the cervical opening. Answer: A
Question Type: General Knowledge
Page: 1112
27. Placenta previa is MOST accurately defined as:
A. delivery of a portion of the placenta before the baby.
B. premature placental separation from the uterine wall.
C. abnormal development and functioning of the placenta.
D. development of the placenta over the cervical opening Answer: D
Question Type: General Knowledge
Page: 1112
28. Which of the following statements regarding gestational diabetes is correct?
A. Gestational diabetes results in permanent diabetes mellitus after delivery.
B. The onset of gestational diabetes typically manifests with hypoglycemia.
C. In some cases, women with gestational diabetes require insulin injections.
D. Diet and exercise are typically ineffective in controlling gestational diabetes. Answer: C Question Type: General Knowledge
Page: 1113
29. A pregnant trauma patient may lose a significant amount of blood before showing signs of shock because:
A. pregnant patients can dramatically increase their heart rate.
B. pregnancy causes vasodilation and a lower blood pressure.
C. pregnant patients have an overall increase in blood volume.
D. blood is shunted to the uterus and fetus during major trauma. Answer: C
Question Type: General Knowledge
Page: 1113
3. The vagina and the neck of the uterus comprise the:
A. womb.
B. cervix.
C. fundus.
D. birth canal. Answer: D
Question Type: General Knowledge
Page: 1108
30. If a pregnant patient requires spinal immobilization, you should secure her to the backboard and then:
A. tilt the board 30° to the right to prevent hypotension.
B. elevate the right side of the board with rolled towels or blankets.
C. raise the foot of the board 12″ in order to maintain blood pressure.
D. elevate the head of the board 6″ to prevent breathing impairment. Answer: B Question Type: General Knowledge
Page: 1116
31. The presence of thick meconium in the amniotic fluid indicates:
A. an expected finding in full-term infants.
B. that the baby's airway may be obstructed.
C. that the fetus is at least 4 weeks premature.
D. that full newborn resuscitation will be needed. Answer: B
Question Type: General Knowledge
Page: 1116-1117
32. Which of the following questions is of LEAST pertinence when determining whether a mother will deliver her baby within the next few minutes?
A. "When are you due?"
B. "Is this your first baby?"
C. "Have you had a sonogram?"
D. "Do you feel the urge to push?" Answer: C
Question Type: General Knowledge
Page: 1117
33. Which of the following is an indication of imminent birth?
A. rupture of the amniotic sac
B. crowning of the baby's head
C. irregular contractions lasting 10 minutes
D. expulsion of the mucus plug from the vagina Answer: B
Question Type: General Knowledge
Page: 1118
34. You are assessing a 25-year-old woman who is 39 weeks pregnant. She is experiencing regular contractions that are approximately 3 minutes apart and states that her amniotic sac broke 2 hours ago. After taking the standard precautions, you should:
A. apply 100% oxygen.
B. place her on her left side.
C. assess her for crowning.
D. transport her immediately. Answer: C
Question Type: Critical Thinking
Page: 1118