Create
Learn
Share

Celleproliferation, apoptose, reparation og regenerering

rename
malra16's version from 2018-01-22 18:36

Section

Question Answer
Redegør for cellecyklus samt dens reguleringG1, S, G2 og mitose faser udgør cellecyklus. I G1, G2 og M er der checkpoints, som tjekker om der er begået nogle fejl. Nogle positive regulatorer, som aktivere cyklussen er CDK (Cyclin depending kinase).
Forklar interaktionen imellem det ekstracellulære matrix, vækstfaktorer og cellerne. Matrix interagere med integrins (alpha og beta sub unit), som giver et AP og aktivere FA kinase. Dette aktivere Ras komplekset, som danner en kaskade af kinaser som aktivere enten en positiv eller negativ regulering. Vækstfaktorer kan gøre det samme.
Hvad er angiogenese?Det er udviklingen af nye blod åre.
Redegør for apoptoseFas Ligander kan bindes til Fas/Apo-1 receptorer. De kan gå ned af døds receptor pathwayen og initiere Apoptose. Overlevelses faktorer kan dog gå ned af den mitokrondriske pathway, ved at at lave et apoptosome, for at initiere apoptose. En anden måde, er ved DNA skade, som også følger den mitokondriske pathway.
Hvordan sker celle division og proliferation? Initieringen?Vækst faktorer binder sig til vækst faktorer receptorer - Ras ville have blevet aktiveret med GTP, som derefter ville have aktiveret Raf komplekset. Dette begynder celle division og proliferation.
memorize

Recent badges